Hronika

Uhapšen zbog sumnje da je izbo brata pred majkom

Uhapšen zbog sumnje da je izbo brata pred majkom
Foto: Ilustracija | Uhapšen zbog sumnje da je izbo brata pred majkom

SARAJEVO - U stanu u ulici Semira Frašte u sarajevskom naselju Alipašino Polje danas se odigrao krvavi pir, pišu tamošnji mediji.

Prema pisanju "Avaza", V.A. navodno u psihičkom rastrojstvu nožem je izmasakrirao mlađeg brata A.A.. Neimenovani izvor navodno blizak istrazi otkrio je pomenutom portalu  da je V.A. nožem brata ubo tri puta u stomak i pluća.

Da stvar bude gora, krv je pala pred očima majke. V.A. je, nakon što je shvatio šta je uradio, pobjegao. Kako piše "Avaz", potom je na prozoru vidio majku svog prijatelja A.P.

Nesretna žena, ne znajući šta je uradio, pozvala ga je na kafu. U međuvremenu je stigao i A.P. Istovremeno, istražioci su ispitivali majku braće V.A. i A.A. i ona im je kazala da se, između ostalih, družio s A.P.

Na noge su dignuti policajci, koji su opkolili zgradu u kojoj živi prijatelj ubice. Izvor pomenutog portala rekao je da je upravo A.P. otvorio vrata stana. Policajcima je ostao lakši dio posla te su uhapsili pomahnitalog V.A.

Navodno je uhapšen i A.P., jer su policajci isprva mislili da je pružao utočište V.A. Nakon što je A.P. pojasnio da nije znao da je njegov prijatelj digao ruku na svog brata, pušten je na slobodu. Navodno je dobio status svjedoka.

Istražioci su ujedno izuzeli duksericu koju je sa sebe u stanu A.P. skinuo osumnjičeni za ubistvo i ona će biti predmet vještačenja.

S druge strane, V.A. je završio u pritvoru i u petak bi trebalo da bude predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

Prema nezvaničnim informacijama, V.A. se u nekoliko navrata liječio u Jagomiru. 

Pomenuti portal piše da su kontaktirali Operativni centar MUP-a KS, odakle su ih u vezi s ovim slučajem uputili na portparola Mirzu Hadžiabdića, ali da im se on nije javljao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije