Hronika

Uhapšen zbog sumnje da je pasatom usmrtio ženu i pobjegao

Uhapšen zbog sumnje da je pasatom usmrtio ženu i pobjegao
Foto: MUP TK | Uhapšen zbog sumnje da je pasatom usmrtio ženu i pobjegao

TUZLA - S.Dž. (23), nastanjen na području opštine Živinice, uhapšen je u Orašju zbog sumnje da je pobjegao sa mjesta saobraćajne nesreće kod Živinica u kojoj je usljed povreda preminula žena pješak R.Dž. (54), saopšteno je danas iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Policija iz Živinica je operativnim radom i pretragom terena pronašla pasat, stranih registarskih oznaka, sa vidnim oštećenjima, za koji postoji sumnja da je učestvovao u navedenoj saobraćajnoj nesreći.

"Brzom akcijom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona prikupljena su operativna saznanja o identitetu mogućeg izvršioca, koja su blagovremeno proslijeđena drugim policijskim agencijama i na osnovu kojih su pripadnici Granične policije u Orašju uhapsili S.Dž", navedeno je u saopštenju.

S.Dž. će na dalje postupanje biti predat policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, koji će u saradnji sa tuzlanskim Kantonalnim tužilaštvom nastaviti rad na dokumentovanju navedenog događaja.

R.Dž. je preminula je od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći na lokalnom putu u mjestu Donja Višća kod Živinica, saopšteno je jutros iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Ženu je dok se kretala pješke udario nepoznati vozač koji se nakon saobraćajne nesreće, koja se dogodila juče u 17.15 časova, vozilom udaljio sa mjesta događaja.

Povrijeđena žena prevezena je u Univerzitetski klinički centar Tuzla gdje je od zadobijenih povreda preminula sinoć u 20.00 časova.

Povezana vijest:

Žena preminula, vozač pobjegao

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije