Hronika

Uhapšena bivša radnica KPZ Sarajevo zbog sumnje da je falsifikovala diplomu

Uhapšena bivša radnica KPZ Sarajevo zbog sumnje da je falsifikovala diplomu
Foto: Ilustracija | Uhapšena bivša radnica KPZ Sarajevo zbog sumnje da je falsifikovala diplomu

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su danas bivšu radnicu Kazneno-popravnog zavoda u Sarajevu E.H. (62), osumnjičenu za krivično djelo krivotvorenje isprave i prevara.

Ona jeuhapšena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, zbog osnovane sumnje da je protivpravno pribavila lažnu diplomu Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, koju je potom koristila kao dokaz završene visoke školske spreme prilikom zaposlenja u različitim institucijama u periodu od 2008. do jula 2019. godine.

Osumnjičena je time oštetila budžete FBiH i Kantona Sarajevo za još neutvrđen novčani iznos, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po naredbi Opštinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi osumnjičena i tom prilikom pronađeni su i oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je u zakonskom roku predato uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije