Hronika

Uhapšena četiri policajca iz Gradiške

Uhapšena četiri policajca iz Gradiške
Foto: Arhiva / Ilustracija | Uhapšena četiri policajca iz Gradiške

BANJALUKA - Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Policijskom upravom Gradiška uhapsili su pripadnike PU Gradiška V.G., B.Š., N.D. i R.S. zbog sumnje da su primali mito.

"Policijski službenici su putem društvenih mreža došli do saznanja da postoje osnovi sumnje da su ovi policijski službenici u toku noći 22. na 23.03.2020. godine prilikom obavljanja poslova i zadatke iz svoje nadležnosti predviđenih planom Republičkog štaba za vanredne situacije, primili mito od više vozača kamiona, kako bi im oprostili uočene prekršaje. Sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva", navodi se u saopštenju MUP-a Republike Srpske.

Dodaje se da su pomenuti službenici odmah suspendovani i da je podnesena inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka protiv istih.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske se zahvaljuje građanima koji su sarađivali sa policijom na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela", zaklučuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije