Hronika

Uhapšena dva Gruzijanca u Doboju: Pronađeni ometači za blokiranje signala

Uhapšena dva Gruzijanca u Doboju: Pronađeni ometači za blokiranje signala
Foto: Dražan Pozderović | Uhapšena dva Gruzijanca u Doboju: Pronađeni ometači za blokiranje signala

DOBOJ, BANJALUKA - Dva državljanina Gruzije uhapšena su u Doboju zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa pripremanjem krivičnih djela na području Republike Srpske, ali zasada nema dokaza da su umiješani u krađu dva miliona maraka od J.Š, vlasnice mjenjačnice u banjalučkom naselju Lauš.

Kod dvojice Gruzijanaca su prilikom hapšenja pronađeni ometači koji se koriste za blokiranje signala za daljinsko zaključavanje automobila.

Upravo zbog toga oni su bili predmet detaljne kriminalističke obrade i predati su Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju na dalje postupanje, saznaje ATV.

Za počiniocima krađe na Laušu se i dalje traga.

Vjeruje se da počinioci još nisu napustili BiH, zbog čega su iz policije apeluju na sve građane da ukoliko imaju bilo kakve informacije o osumnjičenima da to prijave najbližoj policijskoj stanici ili na dežurni broj 122. To se posebno odnosi na vlasnike stana na dan, budući da su Gruzini tokom boravka u BiH koristili unajmljene stanove.

Zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa krađom dva miliona maraka ranije je uhapšen Noe Tvalabeishvili (41), kome je određen pritvor. Istovremeno je PU Banjaluka raspisala potrage za još 10 državljana Gruzije zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa tim krivičnim djelom.

U policiji su ranije naveli da je Tvalabeishvili imao ulogu organizatora kriminalne grupe, trojica su izvršioci krađe u Banjaluci, dok su ostali učestvovali u pripremi krađe.

Osumnjičeni su nakon krađe promijenili tri automobila i sa ukradenim novcem su pobjegli u Doboj. Tu su unajmili taksi koji ih je odvezao u Istočno Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije