Hronika

Uhapšena dva vojnika iz Oružanih snaga BiH, pronađena droga (FOTO)

Uhapšena dva vojnika iz Oružanih snaga BiH, pronađena droga (FOTO)
Foto: MUP HNK | Uhapšena dva vojnika iz Oružanih snaga BiH, pronađena droga (FOTO)

SARAJEVO – Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, 4. pješadijske brigade, R.R i T.T uhapšeni su u subotu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH. Riječ je o vojnicima kod kojih je, kako je ranije saopšteno iz policije, pronađena opojna droga.

Naime, pripadnici Odjela za posebne namjene sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su u okviru akcije na području Mostara i Čapljine s ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga, uhapsili T.T. (30) iz Mostara i R.R. (26) iz Čapljine.

Tada je navedeno da je prilikom hapšenja kod njih pronađena suha zeljasta tvar koja asocira na marihuanu, bijela praškasta tvar koja asocira na spid, te tablete koje asociraju na ekstazi.

Podsjećamo, na osnovu usmenih naredbi opštinskih sudova u Mostaru i Čapljini, pretresene su kuće i objekti koje koriste osumnjičeni, kao i jedno vozilo.

Tom prilikom su u pretresima pronađene dvije automatske puške, veća količina streljiva, kao i određena količina vojne opreme, te određena količina suhe zeljaste tvari koja asocira na marihuanu i vaga za precizno vaganje opojne droge, dok je pretresom vozila pronađen 81 komad tableta koje asociraju na ekstazi.

Iz Ministarstva odrbane BiH navode da će protiv imenovanih pripadnika OS BiH će biti provedena istrage te sve druge radnje u skladu sa odredbama Zakona o službi u OS BiH  i Pravilnika o vojnoj disciplini i disciplinskom postupku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije