Hronika

Uhapšena još dva osumnjičena za krijumčarenje migranata

Uhapšena još dva osumnjičena za krijumčarenje migranata
Foto: Ilustracija | Uhapšena još dva osumnjičena za krijumčarenje migranata

SARAJEVO - U nastavku međunarodnih policijskih akcija "Taurus" i "Oks", policijski službenici Granične policije BiH otkrili su i uhapsili još dva lica zbog sumnje da su kao organizatori učestvovali u organizovanom krijumčarenju ilegalnih migranata.

Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti o daljim aktivnostima, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Postupajući tužilac danas će uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora za šest osumnjičenih koji su uhapšeni u okviru jučerašnjih aktivnosti u međunarodim operacijama usmjerenim na otkrivanje i procesuiranje počinilaca krivičnih djela krijumčarenja lica.

Lica za koja je predložen pritvor, uglavnom, borave u pograničnom području BiH, na području Unsko-sanskog kantona, u blizini granice sa Hrvatskom, a istragom je utvrđeno da su više puta ilegalno prelazila granicu prilikom izvršenja krivičnih djela.

Pritvor se predlaže zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, dodaje se u saopštenju.

Istraga i aktivnosti u predmetima kodnog naziva "Taurus" i "Oks", realizovane su u saradnji sa partnerskim agencijama iz Hrvatske, USKOK-om i MUP-om, a uz pomoć i asistenciju Međunarodne organizacije za migracije /IOM/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije