Hronika

Uhapšena još dva političara u Brčkom zbog izbornih prevara

Uhapšena još dva političara u Brčkom zbog izbornih prevara
Foto: Ilustracija | Uhapšena još dva političara u Brčkom zbog izbornih prevara

BRČKO - Zbog pripremanja izbornih prevara u Brčkom su danas uhapšene još dvije osobe, a riječ je o političarima iz Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Radoslavu Bogićeviću i Nenadu Kojiću koji su članovi tamošnje Skupštine, javljaju federalni mediji.

Policija Brčko distrikta je pod nadzorom tamošnjeg Tužilaštva u prethodnom periodu otvorila nekoliko predmeta zbog osnova sumnje na izvršenje krivičnih djela iz oblasti protiv slobode i prava čovjeka i građanina, povodom zaprimljenih prijava o postojanju nepravilnosti u procesima predstojećih lokalnih izbora.

Tim povodom po naredbi Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta, danas su nastavljene aktivnosti u vezi nepravilnosti u izbornom procesu za predstojeće lokalne izbore.

Kako su naveli iz Policije Brčko distrikta, danas su izvršili pretrese 56-godišnjeg N.K. u Brčkom, jednog stambenog objekta i dva motorna vozila u njegovom vlasništvu, a izvršeni su i pretresi 67-godišnjeg R.B., stana i vozila u njegovom vlasništvu te prostorije stranke kojoj pripada

"Obje osobe su lišene slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo pripremanje krivičnog djela u vezi sa krivičnim djelom prevara pri glasanju", precizirali su iz policije.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predati Tužilaštvu Brčko distrikta na dalje procesuiranje.

Prema nezvaničnim informacijama, kako piše Klix.ba, u policijskoj akciji su uhapšeni Radoslav Bogićević i Nenad Kojić, poslanici u Skupštini Brčko distrikta, koji se nalaze na listi Narodnog demokratskog pokreta (NDP) za predstojeće lokalne izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije