Hronika

Uhapšene Sarajlije zbog 12 krađa u Banjaluci u vrijedosti 94.000 KM

Uhapšene Sarajlije zbog 12 krađa u Banjaluci u vrijedosti 94.000 KM
Foto: N.N. | Počinili 12 krađa u Banjaluci, samo iz jednog auta ukrali 84.000 KM

BANJALUKA - Banjalučka policija uhapsila je Sarajlije Darka Šilića (66) i Elmu Dautbegović (50) zbog sumnje da su na području Banjaluke za dva mjeseca počinili 12 krađa i ukrali novac, kao i druge predmete ukupne vrijednosti 94.000 maraka.

Kako ih sumnjiče, iz automobila, osim novca, pelješili su sve što im se učinilo vrijednim, a u tom pohodu imali su i specijalne dekodere kojima su otključavali automobile.

Sumnja se čak i da su prethodno pratili žrtve, a kada bi one parkirale i pokušale zaključati vozilo, blokirali bi signale pa vlasnik ne bi ni primijetio da je automobil zapravo ostao otključan.

Kako se sumnja, čim bi vlasniku auta vidjeli leđa, ulazili bi u vozilo i krali vrijednosti.

Sumnji da su pratili oštećene, a možda čak imali i pomagače, u prilog ide činjenica da su iz jednog automobila s parkinga u jednom banjalučkom tržnom centru ukrali čak 84.000 maraka.

Ono što je poznato jeste da su im na meti bili skupocjeni automobili, a u Banjaluci su čak iznajmljivali stan na dan te koristili i iznajmljen audi.

Kako su juče naveli iz Policijske uprave Banjaluka, D.Š. i E.D. iz Sarajeva se stavlja na teret da su počinili 12 krivičnih djela teška krađa.

"Meta napada bila su vozila, na način da su koristili specijalne uređaje za blokadu signala, kojima su onemogućavali da oštećena lica zaključaju vozila, a potom bi iz vozila otuđili novac i skupocjene predmete. Prilikom lišavanja slobode kod lica inicijala D.Š. pronađen je specijalni uređaj za blokadu signala, posebno prepravljen i upakovan u tablet", naveli su iz policije.

Dodaju da su pretreseni stan u Banjaluci i vozila koja su koristila osumnjičena lica i tom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

"Takođe, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje su koristila osumnjičena lica na području grada Sarajeva, a tom prilikom pronađeni su i oduzeti četiri laptopa i jedan mobilni telefon", naveli su iz policije.

Sve mjere i radnje u okviru ovog predmeta preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

"Nakon završene kriminalističke obrade, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izjasnio se da se protiv navedenih lica dostavi izvještaj u redovnoj proceduri", dodaju u PU Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije