Hronika

Uhapšene prevarantkinje iz BiH

Uhapšene prevarantkinje iz BiH
Foto: Ilustracija | Uhapšene prevarantkinje iz BiH

BEČ - Pripadnici kriminalističke policije Donje Austrije nakon opsežne istrage uspjeli su da identifikuju i uhapse dvije državljanke Bosne i Hercegovine (27, 33) koje su na prevaru uzimale automobile od trgovaca i zastupnika, a kasnije ih preprodavale u inostranstvu.

One su uhvaćene na djelu kada su 13. marta ove godine došle kod jednog auto zastupnika da kupe automobil vrijedan 42.000 evra, a predočile su lažna lična dokumenta. One su navodno pripadale organizovanoj kriminalnoj grupi koja je sklapala ugovore o kupovini i iznajmljivanju sa lokalnim auto trgovcima ili agencijama za iznajmljivanje automobila, a zatim bi samo nestale. Sva ukradena vozila su preprodavali u inostranstvu.

Posljednji u nizu kojeg su htjele da prevare je trgovac automobilima iz Ort-an-der-Donau, koji ih je prijavio.

Inače, daljom istragom utvrđeno je da se one sumnjiče i za prevaru u Beču, gdje su na sličan način uzele moped vrijedan 3.000. I dok je 27-godišnjakinja priznala sve, 33-godišnja bh. državljanka je odbila da svjedoči. Mediji prenose da su živjele u Italiji, a da su redovno dolazile u Austriju zbog ovih prevara.

One su po nalogu javnog tužilaštva Kornojburga sprovedene u lokalni zatvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije