Hronika

Uhapšeni jer su vrijeđali i napali policiju u Gradišci

Uhapšeni jer su vrijeđali i napali policiju u Gradišci
Foto: Dražan Pozderović | Uhapšeni jer su vrijeđali i napali policiju u Gradišci

GRADIŠKA – Policija iz Gradiške uhapsila je H.P. iz tog grada jer se sumnjiči da je pijan vrijeđao i udario policajca, te E.Č. i F.N. iz ovog grada jer su vrijeđali policajce.

Iz Policijske uprave Gradiška navode da su policajci iz ovog grada u subotu uhapsili H.P. jer se sumnjiči da je počinio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

"Lica E.Č. i F.N. iz Gradiške su uhapšena zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru RS (ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija)", navode iz Policijske uprave Gradiška.

Naime, Policijskoj stanici Gradiška, 13. aprila oko 3.05 časova prijavljeno je narušavanje javnog reda i mira ispred ugostiteljskog objekta u Gradišci jer više osoba vrijeđa policijske službenike koji nisu na dužnosti.

"Policijski službenici su dolaskom na lice mjesta, tačnije na parking prostor u neposrednoj blizini benzinske pumpe u Gradišci, potvrdili navode prijave te je prilikom uspostavljanja javnog reda i mira, lice H.P, odbilo da postupi po izdanom naređenju policijskih službenika da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira, na šta se isti oglušio, te fizički napao policijskog službenika, nakon čega je lišen slobode. Lice H.P. je alkotestirano kojom prilikom utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu", naveli su iz policije.

Dodali su da su E.Č. i F.N. prilikom hapšenja H.P. ometali policiju tako što su sprečavali njegovo hapšenje, te su isti uhapšeni.

"Lica E.Č. i F.N. su alkotestirani kojom prilikom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu", navode iz policije.

O svemu navedenom obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se protiv lica H.P. nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Takođe, o svemu naprijed navedenom obavješten je i dežurni sudija Osnovnog suda u Gradišci, koji je naložio da se protiv lica E.Č. i F.N. dostavi Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije