Hronika

Pratite nas na Google news

Uhapšeni ljekari i medicinska sestra predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo

Uhapšeni ljekari i medicinska sestra predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo
Foto: N.N. | Uhapšeni ljekari i medicinska sestra predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo
N.N.

SARAJEVO - Tri ljekara i medicinska sestra koji su juče uhapšeni u akciji kodnog naziva "Hirurg" zbog sumnje u zloupotrebu položaja te primanja dara i drugih oblika koristi predati su Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, uhapšeni su ljekari Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah nakaš" Dragiša Đogović, Emir Baraković i Haris Pandža te medicinska sestra Eldina Handžić, i to po nalogu Tužilaštva KS.

Đogovića su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i prošle godine priveli u sklopu još jedne akcije u Općoj bolnici, a vezane za istraživanje korupcije.

Podsjećamo, sarajevski policajci i pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH juče ujutru su pretresli boilnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" kada su uhapšeni ljekari i medicinska sestra.

"Oni će biti 24 sata zadržani u Tužilaštvu KS, a u tom zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica će odlučiti o eventualnom prijedlogu za pritvor", kazala je portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Podsjećamo, nakon jučerašnjeg hapšenja sarajevskih ljekara i medicinske sestre, iz Ljekarske komore Kantona Sarajevo kazali su kako pozdravljaju svaku akciju koja donosi pravdu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije