Hronika

Uhapšeni lopovi: Krali sve, od bronzanih bista do patika

Uhapšeni lopovi: Krali sve, od bronzanih bista do patika
Uhapšeni lopovi: Krali sve, od bronzanih bista do patika

BANJALUKA – Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka otkrili su osam osoba koje su tokom februara na području Laktaša i Prnjavora počinile više krivičnih djela teške krađe i krađe, saopšteno je iz ovog centra.

Kradljivci čiji su inicijali M.Š, N.J, N.Ž, D.D, B.M, S.B, S.M. i jedan maloljetnik krivična djela teške krađe i krađe počinili su od 9. do 25. februara.

Lice čiji su inicijali M.Š. je 21. februara ukralo zvono sa zvonika u mjesnom groblju Puraći, opština Prnjavor, a zatim zajedno sa N.J. 25. februara u Laktašima bronzanu bistu narodnog heroja Milana Radmana, pričinivši materijalnu štetu od 5.000 KM.

Njih dvojica su isti dan ukrali i 18 gusanih poklopaca za šahtove čime je pričinjena veća materijalna šteta.

Lice čiji su inicijali Ž.N. je 21. februara počinilo krivično djelo teška krađa u jednom ugostiteljskom objektu u Laktašima odakle je ukralo veću količinu alkoholnog i bezalkoholnog pića, dok je D.D. iz jedne prodavnice u Laktašima ukrao veću količinu cigareta i prehrambenih proizvoda.

Lice čiji su inicijali S.M. je 9. februara ispred porodične kuće u Laktašima ukralo dva para patika, a B.M, S.B. i jedan petnaestogodišnjak su 21. februara iz pomoćnog objekta u Laktašima ukrali razni alat.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta policija će nadležnom tužilaštvu protiv ovih lica podnijeti izvještaj za počinjena krivična djela.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Mlađenu Šumanu /29/, Nebojši Jovanoviću /39/ i Dejanu Dubravcu /19/ iz Prnjavora, Željku Niniću /24/ i Borislavu Manojloviću iz Laktaša, Spasoju Milovanoviću /29/ i Siniši Bjeloševiću /21/ iz Banjaluke, te petnaestogodišnjem maloljetniku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije