Hronika

Uhapšeni policijski službenici osumnjičeni za fingiranje saobraćajnih nesreća

Uhapšeni policijski službenici osumnjičeni za fingiranje saobraćajnih nesreća
Foto: Ilustracija | Uhapšeni policijski službenici osumnjičeni za fingiranje saobraćajnih nesreća

TRAVNIK - Policijski službenik koji vrši dužnost zamjenika komandira za saobraćaj PS Travnik G.P. (30), državni službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona S.G. (32) i D.A. uhapšeni su u petak u Travniku zbog sumnje da su tokom 2019. i 2020. godine fingirali saobraćajne nesreće na području Travnika.

"Oni se sumnjiče da su u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi angažovali treća lica koja su uz određenu novčanu naknadu učestvovali u izvršenju krivičnih djela, radi osiguranja pravnih osnova za naplatu nepripadajuće štete od osiguravajućih kuća", saošteno je iz Federalne uprave policije.

Uhapšeni su kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Travniku, te su G.P. i A.D. u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog Kantona, nakon čega je istima određen jedomjesečni pritvor, dok je S.G. nakon kriminalističke obrade  po nalogu nadležnog tužioca pušten na slobodu.

Protiv osumnjičenih je nadležnom tužilaštvu podnesen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima udruživanje radi činjenja krivičnih djela, iz člana  340. stav 1, a u vezi sa  krivičnm  djelima ovjera neistinitog sadržaja' iz člana 375. stav 1. u sticaju sa krivičnim djelom Prevare iz člana 294. stav 1.  KZ F BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije