Hronika

Uhapšeni u Brodu osumnjičen da je na njivi silovao poznanicu

Uhapšeni u Brodu osumnjičen da je na njivi silovao poznanicu
Foto: N.N. | Uhapšeni u Brodu osumnjičen da je na njivi silovao poznanicu

DOBOJ, BROD - Petar M. (45) uhapšen je na granici u Brodu tokom ulaska u BiH, a osumnjičen je da je ljetos na njivi, na području Doboja, silovao jednu ženu, koju poznaje.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da on radi u inostranstvu, te da je pao kada se vraćao u rodni kraj, gdje povremeno dolazi.

Graničari su ga priveli prekjuče, pri njegovom prvom ulasku u BiH nakon silovanja za koje ga terete, a koje je, kako policija sumnja, počinjeno krajem avgusta.

Navodno je tu ženu pokušao primorati na seks i dva mjeseca ranije, i to dva puta, ali njegove namjere nisu uspjele.

"Nakon što je prijavljeno silovanje, policija je pristupila istrazi. Policija je, uz ostalo, raspisala i potragu za osumnjičenim, a upravo na osnovu te potrage on je i uhapšen čim je ušao u BiH", pojašnjava sagovornik "Nezavisnih".

Naš izvor dodaje da je tokom istrage utvrđeno da se silovanje dogodilo na jednoj njivi u ruralnom dijelu Doboja.

Detalji ovog slučaja, međutim, nisu poznati, što je uobičajena praksa, s obzirom na to da bi objavljivanjem više informacija bila ugrožena privatnost, odnosno identitet žrtve.

"Prioritetan cilj u ovakvim slučajevima, koji su veoma opipljivi, jeste da se ni na koji način ne ugrozi žrtva", dodaje naš sagovornik.

Nad osumnjičenim je juče izvršena kriminalistička obrada i protiv njega će biti proslijeđen izvještaj nadležnom tužilaštvu. Dobojskoj policiji Petar M. je predat preksinoć, nakon što su ga graničari u Brodu uhapsili istog dana.

"Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Policijska stanica Doboj raspisala potragu zbog silovanja. Kontrolisan je pri ulasku u BiH na međunarodnom graničnom prelazu Brod i predat službenicima Policijske stanice Doboj", saopšteno je juče iz Granične policije BiH, uz navođenje inicijala osumnjičenog.

Inače, Krivični zakonik Republike Srpske propisuje dugogodišnje zatvorske kazne za silovanje. Kreću se od tri do 15 godina, što, uz ostalo, zavisi od brutalnosti koja je ispoljena, ali i posljedica koje su po žrtvu nastupile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije