Hronika

Uhapšeni u "Magliću" na saslušanju

Uhapšeni u "Magliću" na saslušanju
Foto: N.N. | Uhapšeni u "Magliću" na saslušanju

TREBINJE - Uprava kriminalističke policije MUP-a RS dostavila je Okružnom tužilaštvu u Trebinju izvještaj za deset osoba koje su uhapšene u akciji "Maglić", potvrđeno je danas u ovom tužilaštvu koje rukovodi akijom.

Oni se, prema izvještajima koji su dostavljeni tužilaštvu, sumnjiče za dva krivična djela, zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i ekplozivnih materija.

"U tužilaštvu su još uvijek u toku saslušanja osumnjičenih", rekao je Srđan Vukanović, portparol trebinjskog Tužilaštva, uz objašnjenje da se okončanje saslušanja može očekivati tek u večernjim časovima.

U okviru operativne akcije "Maglić" uhapšeno je dvanaest osoba, od kojih za dvojicu nije bilo argumenta za dostavljanje izvještaja Okružnom tužilaštvu u Trebinju.

Pretreseno je 28 lokacija na području Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, te u kazneno-popravnim zavodima Foča i Trebinje, na čemu su bili angažovani pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a Srpske.

Pronađena je veća količina novca, oružja, municije i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezi sa navednim krivičnim djelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije