Hronika

Pratite nas na Google news

Uhapšeni u akciji "Klub dva" predati Tužilaštvu

Uhapšeni u akciji "Klub dva" predati Tužilaštvu
Foto: Vladimir Stojaković | Uhapšeni u akciji "Klub dva" predati Tužilaštvu
N.N.

BANJALUKA - Osam od ukupno devet uhapšenih u akciji kodnog naziva "Klub dva" predato je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, a tužilac će poslije saslušanja donijeti odluku da li će im biti predložen pritvor.

Tužilaštvu su predati: Ozren Savić (28), Draško Romić (27), Dušan Babić (48), Igor Radošević (43), Aleksandar Savić (30), Darko Vrančić (36), Stefan Pavlović (28) i Marka Mihajlovića (29), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili  krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Oni se sumnjiče da su u proteklom vremenskom periodu do 17. juna, od za sada nepoznatih lica, vršili nabavku i preprodaju opojnih droga (marihuana,kokain, hašiš i ekstazi) korisnicima na području Grada Banjaluka.

Policija je juče u pretresima na širem području Banjaluke, obavljenim u sklopu akcije kodnog naziva "Klub dva", oduzela više od šest kilograma droge.

"Izvršeni su preteresi na 15 lokacija na širem području Banjaluke i oduzeto je oko četiri kilograma hašiša, oko dva kilograma skanka, 4,47 grama koakina, šest tableta ekstazija i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela", rekla je ranije portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Mirna Miljanović.

Devet osoba uhapšeno je u akciji koju su sproveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Policijska uprava Banjaluka pod nadzorom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

"Ove aktivnosti su usmjerene na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila prometom droge na području Banjaluke i zelenaštvom", rekla je Miljanovićeva, pojasnivši da se jedno od devet uhapšenih lica bavilo zelenaštvom.

Pročitajte još: 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije