Hronika

Uhapšeni u akciji "Kodeks" ostaju u pritvoru

Uhapšeni u akciji "Kodeks" ostaju u pritvoru
Foto: Velibor Tripić | Uhapšeni u akciji "Kodeks" ostaju u pritvor

BANJALUKA - Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor Banjalučanima Miloradu Vukoviću, Filipu Bojiću, Petru Marjanoviću, Vladimiru Zečiću, Saši Mirkoviću, Aljoši Mariću, Goranu Đurici i Luki Brkoviću, koji je sada nedostupan organima gonjenja.

Pritvor uhapšenima u akciji "Kodeks" određen je po prijedlogu postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je predložio i raspisivanje potjernice za Brkovićem, a njemu će se pritvor računati mjesec dana od dana hapšenja.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog bjekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog bojazni da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

Osumnjičene terete da su od 2020. godine 06.12.2021. godine, nabavljali i preprodavali marihuanu i kokain korisnicima na području Banjaluke.

U akciji "Kodeks" banjalučka policija je uhapsila devet osoba te pronašla i oduzela 2,1 kilograma marihuane i oko 260 grama kokaina nakon pretresa na 14 lokacija na području Banjaluke.

Osim narkotika  pronađene su i dvije mrvilice za drogu, dvije digitalne vage, više mobilnih telefona.

Takođe su pronađene gumena palica, metalna teleskopska palica, službene lisice, šest noževa, pancirni prsluk kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije