Hronika

Pratite nas na Google news

Uhapšeni u akciji "Unikat" sprovedeni u banjalučko tužilaštvo

Uhapšeni u akciji "Unikat" sprovedeni u banjalučko tužilaštvo
Foto: N.N. | Uhapšeni u akciji "Unikat" sprovedeni u banjalučko tužilaštvo
N.N.

​BANJALUKA – Trojica od četvorice uhapšenih u akciji "Unikat" sprovedeni su nakon kriminalističke obrade u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Kako javlja novinar "Nezavisnih" četvrti uhapšeni će biti doveden naknadno.

Podsjetimo, u akciji "Unikat" policija je u ponedjeljak uhapsila Sanela Šeranića, Nenada Dragišića, Deana Đajića i Danijela Trninića.

Iz dvije savremene laboratorije za proizvodnju droge na području Banjaluke policija je zaplijenila više od 900 trski skanka koji je trebalo da dozri za desetak dana.

Navodeći inicijale uhapšenih, iz MUP-a RS su saopštili da je riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi od međunarodnog značaja, čiji su članovi drogu prometovali ka zemljama Evropske unije, a oni su odranije poznati ne samo policiji Republike Srpske, nego i policijama u zemljama regiona.

Protiv uhapšenih će biti podneseni izvještaji o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet droge, dok će Šeraniću na teret biti stavljena još dva krivična djela: nedozvoljen promet oružja i minsko-eksplozivnih sredstava i falsifikovanje.

Akciju su izveli pripadnici Uprave za organizovani kriminalitet MUP-a RS, uz asistenciju PU Banjaluka i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Vezana vijest: 

Detalji akcije "Unikat": Policija "ubrala" drogu 10 dana prije dilera

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije