Hronika

Uhapšeni u akciji "Volan" danas idu pred tužioca

Uhapšeni u akciji "Volan" danas idu pred tužioca
Foto: Arhiva | Uhapšeni u akciji "Volan" danas idu pred tužioca

Tužilaštvo BiH saopštilo je da će dva lica uhapšena na Palama, osumnjičena za organizovani kriminal povezan sa krađama motornih vozila, tokom dana biti privedena postupajućem tužiocu koji će ih ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Riječ je o povratnicima u činjenju istovrsnih krivičnih djela, a koji su optuženi i u okviru predmeta kodnog naziva "Volan", u kojem se vodi postupak u Sudu BiH.

U saopštenju se dodaje da su u nastavku aktivnosti iz oblasti organizovanog kriminala i krađe automobila, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske i Kantona Sarajevo u koordinisanim aktivnostima djelovali pod nadzorom Tužilaštva BiH.

U okviru ovih aktivnosti izvršeni su pretresi jedne lokacije i četiri vozila koja koriste osumnjičena lica, a koja su nakon pretresa i privremeno oduzeta.

Aktivnosti su nastavak akcije sprovedene prije dva mjeseca u borbi protiv organizovane kriminalne grupe osumnjičene za krađe velikog broja skupocjenih motornih vozila na području Banjaluke, Doboja, Sarajeva i Tuzle.

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu.

Iz MUP-a Srpske prethodno je saopšteno da su pripadnici Uprave MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet, u saradnji sa službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, u okviru istrage u vezi sa krađom skupocjenih vozila, uhapsili dva lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelima organizovanog kriminala, krijumčarenja, teške kraće i pranja novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije