Hronika

Uhapšenima u akciji "Merlin 2" 13 godina i pet mjeseci zatvora

Uhapšenima u akciji "Merlin 2" 13 godina i pet mjeseci zatvora
Foto: Arhiva | Uhapšenima u akciji "Merlin 2" 13 godina i pet mjeseci zatvora

BANJALUKA - Uhapšeni u akciji "Merlin 2", koji su optuženi za šverc narkotika i omogućavanje uživanja droga, osuđeni su u banjalučkom Okružnom sudu, a njih četvoro dobilo je ukupno 13 godina i pet mjeseci zatvora.

Prema presudi, Miladin Vidačković iz Gradiške osuđen je na pet i po godina, njegova supruga Slađana na tri godine zatvora, Pamela Dukić iz Gradiške na dvije godine, a Rasim Hajder dvije godine i pet mjeseci.

Supružnici su osuđeni da su zajedno kao pripadnici grupe prodavali drogu, a Miladin je, osim za prodaju, osuđen i za omogućavanje uživanja opojnih droga. Slađana je oslobođena optužbe za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Dukićeva i Hajder osuđeni su zbog prodaje narkotika i omogućavanja drugima da uživaju droge. Njih dvoje su osuđeni za blaži oblik krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga. 

Sud smatra da oni nisu bili dio grupe i da nisu od Miladina preuzimali drogu, već su je od njega kupovali te dalje sami prodavali i davali drugima na uživanje. Uhapšeni su 2019. godine, kada je zaplijenjena određena količina marihuane.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije