Hronika

Uhapšenima u akciji "Merlin 2" smanjena kazna

Uhapšenima u akciji "Merlin 2" smanjena kazna
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Uhapšenima u akciji "Merlin 2" smanjena kazna

BANJALUKA - Supružnici Miladin i Slađana Vidačković kao i Pamela Dukić i Rasim Hajder, koji su uhapšeni u akciji "Merlin 2" i optuženi za trgovinu marihuanom i omogućavanje uživanja droga, u banjalučkom Okružnom sudu, osuđeni su na ukupno 11 i po godina zatvora.

U ponovljenom postupku je Miladin Vidačković iz Gradiške osuđen na pet i po godina, dok je njegova supruga Slađana dobila tri godine zatvora.

Vidačković je osuđen i za omogućavanje uživanja opojnih droga, dok je njegova supruga oslobođena optužbi za sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

U ovom predmetu Pamela Dukić iz Gradiške osuđena je na godinu i osam mjeseci, a Rasim Hajder  osuđen je na godinu i četiri mjeseca. Njih dvoje su osuđeni zbog prodaje narkotika i omogućavanja drugima da uživaju droge i kazna im je umanjena u odnosu na raniju presudu, koja je bila ukinuta.

Optuženima je u izrečenu kaznu uračunato vrijeme koje su proveli u pritvoru, a oslobođeni su plaćanja troškova krivičnog postupka.

Optužnica ih je teretila da su od druge polovine 2016. godine do 14. novembra 2019. godine u Gradišci prodavali marihuanu. 

Navodi se da je Miladin nabavljao drogu te ju je prodavao u više navrata po cijenama od 10, 30, 40, 50 i do 100 KM.

Takođe se navodi i da je njegova supruga drogu prodavala kada on nije bio kod kuće i to po cijenama od 20, 40 i 50 maraka.

Dukićeva i Hajder su kupovali narkotike od Vidačkovića, a zatim ih prodavali i u pojedinim slučajevima nudili drugima na uživanje.

Podsjećamo da su oni ranije bili osuđeni na ukupno 13 godina i pet mjeseci zatvora, a tu presudu je ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i vratio na novo suđenje.

Sud je i u ponovljenom postupku produžio pritvor Vidačkoviću, a u pritvoru se nalazi od hapšenja.

Produžene su i mjere zabrane izrečene njegovoj supruzi, kojoj je zabranjeno putovanje van BiH i prelazak granice s ličnom kartom.

Obavezana je da se svakog ponedjeljka javlja u PU Gradiška.

Svi oni su bili uhapšeni u novembru 2019. godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije