Hronika

Uhapšenima u akciji "Unikat" određen pritvor

Uhapšenima u akciji "Unikat" određen pritvor
Foto: N.N. | Uhapšenima u akciji "Unikat" određen pritvor

BANJALUKA - Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor za uhapšene u akciji "Unikat" Banjalučanima Sanelu Šaricu (32), Nenadu Dragišicu (30) i Deanu Ðajicu (29) i Danijelu Trninicu (36) iz Hrvatske Kostajnice, potvrđeno je "Nezavisnim".

Oni se terete za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, a Šeranić i Trninić se terete i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija dok se Šeranicu još na teret stavlja i  i falsifikovanje isprave.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da bi mogli uticati na  svjedoke kao i bojazni da će ponoviti  krivično djelo.

"Osumnjičena lica su od 2018.-2019. godine, na više lokacija u Banjaluci i Laktašima  napravili improvizovane laboratorije za vještacki uzgoj opojne droge skank. Prilikom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni od istih je oduzeto oko 900 stabljika biljke, koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju, oružje, vece kolicine novca u različitim apoenima i valutama i drugi predmeti i sredstva koji su korišteni za izvršenje pomenutih krivicnih djela", naveli su iz Tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije