Hronika

Uhapšeno 15 sarajevskih narkodilera

Uhapšeno 15 sarajevskih narkodilera
Foto: Ilustracija | Uhapšeno 15 sarajevskih narkodilera

SARAJEVO - Federalna uprava policije, u okviru akcije "Prizma", danas je uhapsila 15 lica zbog trgovine drogom, a prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti spid, kanabis, heroin, te veća količina novca, terensko motorno vozilo "audi ku sedam" i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

Prema naredbama Opštinskog suda u Sarajevu vrše se pretresi na 10 lokacija na području opština Centar i Novi Grad, a do sad je uhapšeno 15 lica iz Sarajeva među kojima su E.B. (30), N.B. (28), E.S. (30), S.Ž. (30), E.S. (28), A.T. (38), A.P. (36), E.G. (31), E.C. (27), E.Ž. (21), A.M. (21), DŽ.Š. (22) i M.B. (31).

Oni se sumnjiče da su djelovali kao članovi kriminalne grupe koji su od septembra 2018. godine do danas na području Kantona Sarajevo i šire, sa ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, neovlašteno kupovali, držali, prenosili i prodavali kokain, spid, kanabis i heroin, saopšteno je iz Federalne uprave policije. 

 Uhapšena lica će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Asistenciju prilikom realizacije današnjih aktivnosti pružaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U saopštenju je navedeno da nastavljaju sa aktivnostima na realizaciji ove operativne akcije.

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, nakon višemjesečne istrage, započeli realizaciju operativne akcije "Prizma" na području Kantona Sarajevo, a u vezi sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije