Hronika

Uhapšeno devetoro dilera

Uhapšeno devetoro dilera
Uhapšeno devetoro dilera

DOBOJ - Devet osoba iz Doboja i Dervente za koje se sumnja da su dio mreže koja se bavi preprodajom droge na području Dobojske regije i dijela FBiH uhapsili su juče pripadnici dobojske policije.

Saznajemo da su u Doboju uhapšeni braća Edvin (28) i Adnan (23) Harić, supružnici Salko (25) i Unka (25) Hasukić, Alen Musić (34) i Petar Garić (23). U Derventi su uhapšeni Milorad Todorić (22), Tamara Pijetlović (22) i Jasmin Čavalić (26).

"Radi se o kriminalnoj grupi koja je pokrivala područje cijelog područja Doboj i dijela FBiH. Imali su organizovanu mrežu uličnih preprodavača droge, a prema našim saznanjima, ova grupa se bavila prodajom droge i dalje prema Hrvatskoj. Ova lica su odranije poznata policiji", izjavio je Goran Đurković, načelnik Sektora Kriminalističke policije CJB Doboj.

On je rekao da je hapšenje dio akcije pod nazivom "Gradina" koju već duže vrijeme dobojska policija provodi u saradnji sa Upravom Kriminalističke policije MUP-a RS, a pod nadzorom dobojskog tužilaštva.

"U sklopu ovih aktivnosti ukupno je slobode lišeno 15 lica, od kojih je tokom izvršenih pretresa oduzeto 446 tableta ekstazi, 140 grama amfetamina-spida, oko 300 grama heroina, 240 grama marihuane, te određena količina eksplozivnih naprava i municije", naveo je Đurković.

Ukupna vrijednost oduzetih narkotičkih sredstava, istakli su u policiji, je veća od 30.000 KM.

Takođe, pronađeno je i 520 grama praškaste materije koja asocira na spid, a o kakvoj materiji se radi, biće utvrđeno vještačenjem.

Među 15 uhapšenih, kazali su u policiji, su i vođe grupa koji su organizovali mrežu prodavača droge na području Dobojske regije.

Svi uhapšeni pripadaju organizovanoj mreži od dvije grupe koje se duže vrijeme bavila nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

Proteklog vikenda u akciji "Gradina" uhapšeni su Željko Stevanović (32) i Dragiša Šurbat (39) iz Doboja. Njih dvojica su, prema informacijama iz policije, organizovali mrežu posrednika i preprodavaca droge na području Dobojske regije i dijela FBiH.

 Zbog sumnje da su za Šurbata i Stevanovića preprodavali drogu i posredovali u preprodaji droge uhapšeni su Mitar Božičković (24), Dalibor Đalić (29) i Admir Veličanin (25). Saša Vidović (27), koji je uhapšen u utorak, nakon kriminalističke obrade pušten je na slobodu.

Okružni sud Doboj već je odredio jednomjesečni pritvor Stevanoviću, Šurbatu, Božičkoviću i Veličaninu, dok je u toku donošenje odluke za određivanje pritvora Daliboru Đaliću.

Lica koja su juče uhapšena uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga biće predata u nadležnost Okružnog tužilaštva Doboj, koje će uputiti prijedlog za određivanje pritvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije