Hronika

Uhapšeno dvoje Turaka zbog krijumčarenja migranata

Uhapšeno dvoje Turaka zbog krijumčarenja migranata
Foto: Ilustracija | Uhapšeno dvoje Turaka zbog krijumčarenja migranata
N.N.

​GRADIŠKA - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su na području Gradiške uhapsili dvoje državljana Republike Turske zbog postojanja osnovane sumnje da su organizovano sprovodili krijumčarenje migranta.

Kako navode iz SIPA, osumnjičeni su sinoć u vozilima iznajmljenim od rent-a-kar agencija prevozili 11 krijumčarenih osoba, od kojih je jedno dete, za koje je utvrđeno da su državljani Iraka.

Prilikom realizacije akcije kodnog naziva "Tulip", policijski službenici SIPA pretresli su osumnjičene osobe, stambene objekte i vozila koja su koristili i otkrili i privremeno oduzeli mobilne telefone, SIM kartice i određenu dokumentaciju, koja može da posluži kao dokaz u daljem krivicnim postupku.

Prilikom pretresa u jednom od vozila otkriven je i gumeni čamac sa veslima, kojim su osumnjičeni namjeravali da prebace krijumčarene osobe preko reke Save u Hrvatsku.

"Osumnjičene osobe su privedene u prostorije SIPA i nad njima se počela kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku, u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine", saopšteno je iz SIPA.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije