Hronika

Uhapšeno lice zbog davanja lažnih informacija o nestalom Hadžiću

Uhapšeno lice zbog davanja lažnih informacija o nestalom Hadžiću
Foto: N.N. | Uhapšeno lice zbog davanja lažnih informacija o nestalom Hadžiću

SARAJEVO - Lice čiji su inicijali S.E. iz Tuzle uhapšeno je zbog lažnih informacija koje je plasiralo u medijima i porodici El Emina Hadžića iz Kaknja, nestalog 4. januara, saopštio je danas MUP Zeničko-dobojskog kantona.

U saopštenju se podsjeća da je prije nekoliko dana u sarajevskom "Dnevnom avazu" objavljena informacija, koju su preuzeli drugi mediji, da je izvjesni Mirza iz Zenice kontaktirao novinara ovih novina i rekao da je nestali mladić otet zbog navodnih dugova prema licima u NJemačkoj.

Iz MUP-a su dodali da su odmah nakon što su službenici kriminalističke policije dobili ta saznanja izvršene provjere radi utvrđivanja identiteta i pronalaženja ovog lica i da je utvrđeno da je riječ o licu S.E. iz Tuzle, koje je i ranije osuđivano zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje.

Lice S.E. juče je lišeno slobode na području Tuzle i potom sprovedeno u službene prostorije Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Obavljenim razgovorom sa tim licem, te drugim preduzetim radnjama, kao i kriminalističkom obradom, utvrđeno je da je uhapšeno lice novinaru "Dnevnog avaza" i porodici nestalog mladića, dalo apsolutno netačne i izmišljene podatke i informacije koje se tiču Hadžićevog nestanka, naglašava se u saopštenju.

Protiv lica S.E. biće dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo lažno prijavljivanje.

Nakon prijema informacije o Hadžićevom nestanku na izletištu Ponijeri kod Kaknja, Policijska stanica Kakanj raspisala je potragu, koja još nije dala rezultat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije