Hronika

Uhapšeno pet državljana Srbije: Osumnjičeni za krađu novca i zlata po Srebrenici

Uhapšeno pet državljana Srbije: Osumnjičeni za krađu novca i zlata po Srebrenici
Foto: Ilustracija | Uhapšeno pet državljana Srbije: Krali novac i zlato po Srebrenici

SREBRENICA - Policijski službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Banjaluka uhapsili su pet državljana Srbije koji su osumnjičeni za krađu novca i zlata u porodičnoj kući u Srebrenici.

"Uhapšeni su M.J. (31), M.P. (33), Z.S. (39), A.Ž. (37) i S.J. (35), svi iz Republike Srbije, koja se sumnjiče da su na području opštine Srebrenica, počinila krivično djelo 'Teška krađa', pričinivši materijalnu štetu veću od 6.000 KM", navedeno je u saopštenju PU Zvornik.

Naime, Policijskoj stanici Srebrenica, 14.09.2018. godine, prijavljeno je da je nepoznato lice ili više njih, iz porodične kuće otuđilo veću količinu novca i zlatnog nakita, čime je prema izjavi oštećenog, pričinjena materijalna šteta veća od 6.000,00 KM.

Preduzimajući aktivnosti na otkrivanju ovog krivičnog djela i pronalasku počionioca, policijski službenici PU Zvornik su u saradnji sa policijskim službenicima PU Banjaluka, identifikovali i pronašli navedena lica, za koja postoje osnovi sumnje da su izvršila navedeno krivično djelo, prilikom čega su kod istih pronađeni određeni predmeti za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina koji je naložio da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta podnese izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije