Hronika

Uhapšeno pet vozača zbog alkohola, 12 zbog droge

Uhapšeno pet vozača zbog alkohola, 12 zbog droge
Foto: Ilustracija | Uhapšeno pet vozača zbog alkohola, 12 zbog droge

BANJALUKA – Sedamnaest vozača je uhapšeno tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na području Laktaša, koja je realizovana proteklog vikenda.

Кontrolisano je 90 učesnika u saobraćaju, od kojih je alkotestirano 50 vozača putničkih automobila, a 30 učesnika je bilo pod dejstvom alkohola od kojih je pet vozača lišeno slobode zbog utvrđene količine alkohola preko 1,50 g/kg. Njima su izdati prekršajni nalozi u skladu sa članom 174. ZOOBS-a i isključeni su iz saobraćaja.

Tokom akcije korišteni su i uređaji za utvrđivanje prisustva opojnih supstanci u organizmu i od 14 kontrolisanih učesnika u saobraćaju na prisustvo opojnih supstanci, kod 12 vozača putničkih automobila utvrđeno prisustvo više vrsta opojnih supstanci. Oni su isključeni iz saobraćaja i uhapšeni, a policijski službenici su izvršili pregled vozila.

U saradnji sa policijskim službenicima PS za intervencije legitimisali su četiri lica gdje je pregledom kod lica inicijala A.C. iz Banjaluke pronađena i oduzeta jedna tableta zelene boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ekstazi, kod lica A.D. iz Gračanice, pronađeno i oduzeto 0,4 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid, kod lica M.M. iz Banjaluke, pronađeno i oduzeto 1,14 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid i kod lica P.R. iz Vrbasa, Republika Srbija pronađeno i oduzeto 1,5 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

"Navedena lica su lišena slobode i protiv njih će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije