Hronika

Ukinut pritvor šestorici uhapšenih u Sokocu

Ukinut pritvor šestorici uhapšenih u Sokocu
Foto: N.N. | Ukinut pritvor šestorici uhapšenih u Sokocu

Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane Miladinu Gaševiću, Momiru Kezunoviću, Branislavu Kezunoviću, Željku Gaševiću, Јadranku Šuki i Aleksi Gordiću, koji su osumnjičeni za zločini protiv čovječnosti počinjen na području opštine Sokolac 1992. godine.

Njima je određena zabrana napuštanja područja opštine Sokolac, osim bez prethodnog odobrenja Suda da bi se pojavili u ovom predmetu, a ne mogu promijeniti ni prebivalište, odnosno boravište, bez prethodnog sudskog odobrenja.

Osumnjičenim su zabranjena putovanja, a radi izvršenja ove mjere privremeno im se oduzimaju važeće putne isprave koje su dužni bez odlaganja predati Sudu ili predati dokaz o njihovom neposjedovanju, uz zabranu izdavanja novih.

Zabranjen im je prelaz granice BiH uz korišćenje lične karte, saopšteno je iz Suda BiH.

Određena im je i zabrana međusobnog i sastajanja s drugim osumnjičenima u ovom predmetu, te sastajanje ili na bilo koji način kontaktiranje sa svjedocima Tužilaštva, uključujući približavanje njima na udaljenosti od 50 metara.

Njima je naređeno obavezno tri puta sedmično da se javljaju u Policijsku stanicu Sokolac, o čemu će policija redovno izvještavati Sud BiH.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za njima postoji potreba, a kontrola njihove opravdanosti vršiće se svaka dva mjeseca.

Osumnjičeni su posebno upozoreni da im se može odrediti pritvor ukoliko prekrše izrečene mjere zabrane i obaveze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije