Hronika

Ukinuta prvostepena oslobađajuća presuda za Besima Durakovića

Ukinuta prvostepena oslobađajuća presuda za Besima Durakovića
Foto: Arhiva | Ukinuta prvostepena oslobađajuća presuda za Besima Durakovića
B.K.

TUZLA - Ukinuta je prvostepena oslobađajuća presuda za Besima Durakovića, bivšeg direktora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK, i za još tri optužena lica, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Navode da je predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

"Vijeće Kantonalnog suda Tuzla je uvažilo žalbene navode Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona  i donijelo rješenje kojim se ukida prvostepena oslobađajuća presuda Općinskog suda Tuzla za Besima Durakovića,  bivšeg direktora  Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kao i za druga optužena lica u ovom predmetu Šefika Hodžića, Ahmeta Bajrića i Osmana Džafića", stoji u saopštenju.

Kantonalni sud Tuzla je ukinuo prvostepenu presudu i vratio predmet prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Podsjećamo, optužnicom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona iz avgusta 2016. godine se Besim Duraković tereti da je obavljajući funkciju direktora KUIP TK počinio krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela u sticaju sa krivičnim djelima zloupotreba položaja i ovlašćenja, sprečavanje dokazivanja, protivzakonito posredovanje i krivotvorenje isprave. Hodžić, Bajrić i Džafić su optuženi također za različita koruptivna krivična djela.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije