Hronika

Ukrajinci osumnjičeni da su pretukli Sirijca u Sarajevu, stavili ga u kombi i bježali od policije

Ukrajinci osumnjičeni da su pretukli Sirijca u Sarajevu, stavili ga u kombi i bježali od policije
Foto: Nedžad Uglješa/Ilustracija | Ukrajinci osumnjičeni da su pretukli Sirijca u Sarajevu, stavili ga u kombi i bježali od policije

SARAJEVO – U Sarajevu je juče poslije podne došlo do potjere policije za pet Ukrajinaca koji se sumnjiče da su pretukli muškarca iz Sirije, te ga potom na silu smjestili u kombi i uputili se u pravcu Blažuja.

Kako su saopštili iz MUP-a Kantona Sarajevo, juče oko 15.40 Policijska uprava Ilidža je obaviještena da je na kružnom toku u naselju Pejton više osoba fizički napalo jednog muškarca, kojeg su potom nasilno smjestili u vozilo kombi i uputili se u pravcu Blažuja.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su operativnim radom na terenu pronašli predmetni kombi ford, u samouslužnoj autopraonici na području ulice Plandište i jednog muškarca, D.D., državljanina Ukrajine, koji se može dovesti u vezu s ovim događajem. Nedugo zatim, u ulici Plandište, policijski službenici pokušavaju zaustaviti vozilo škoda u kojem su se nalazile osobe od interesa. Vozač vozila odbija naredbu za zaustavljanje i nastavlja vožnju u pravcu Vrela Bosne. Na izletištu Vrelo Bosne, policijski službenici zatiču vozilo, dok su osumnjičeni bijeg nastavili pješke", naveli su iz MUP-a KS.

Dodali su da je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo djelo okvalifikovao kao protivpravno lišenje slobode, a zbog sumnje u počinjenje ovog krivičnog djela uhapšeni su Y.L. (19), Y.H. (21), O.I. (39), D.D. (20) i A.M. (19), svi iz Ukrajine.

"Prethodno, policijski službenici su locirali objekat u kojem je protivpravno bio zadržan muškarac A.E.A., državljanin Sirije. Uz pratnju policijskih službenika, prebačen je na KCUS na ljekarski pregled, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede. Policijski službenici su izvršili pretres kuće, te je pronađeno vatreno oružje – jedan pištolj. Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela", kazali su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije