Hronika

Ukrali automobil vrijedan 160.000 KM

Ukrali automobil vrijedan 160.000 KM
Foto: Ilustracija | Porsche Macan

ZVORNIK - Zbog sumnje da su od M.S., koji živi u Švajcarskoj, a porijeklom je iz Zvornika, u zvorničkom mjestu Trnovica ukrali luksuzni Porsche Macan, vrijedan čak 160.000 maraka, policija je tužilaštvu prijavila trojicu muškaraca.

Zanimljivo je da su osumnjičeni iz čak tri grada, a u pitanju su Davorin Tukelić (40) iz Istočnog Sarajeva, Josip Ćorić (35) iz Širokog Brijega, te Igor Bušatlija (39) iz Travnika.

Ništa manje nije interesantna ni činjenica da je ta teška krađa izvedena u avgustu 2016. godine, a terenac je upravo to godište, što znači da je vlasnik bez njega ostao - čim ga je kupio.

Ukradeni četvorotočkaš je pronađen ubrzo nakon što je odvezen, na području Mostara, ali istraga time nije okončana.

Naš sagovornik, upućen u detalje istrage, dodaje da je skupocjeni tamnoplavi automobil, na kojem su bile švajcarske registarske oznake, ukraden pod nesvakidašnjim okolnostima.

"Bio je parkiran u garaži, ali to lopovima nije predstavljalo prevelik problem.  Prvo su provalili u kuću, gdje su našli torbicu sa ključevima, a onda olako ušli u garažu i auto odvezli bez po muke", ističe sagovornik "Nezavisnih".

Dodaje da se, odmah nakon prijave, policija prihvatila posla kako bi osumnjičene pronašla.

"Uviđaj je odrađen temeljno i uzeti su svi tragovi sa mjesta događaja. Veći broj policajaca bio je uključen u istragu, koja je na kraju rezultirala pronalaskom osumnjičene trojke", napominje naš sagovornik.

Uz navođenje inicijala osumnjičenih muškaraca, iz Policijske uprave Zvornik u petak je saopšteno da su njih trojica prijavljeni Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini. 

"Na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji i prikupljenih dokaza, policajci su identifikovali osumnjičene da su u avgustu 2016. godine ukrali Porsche, koji je bio parkiran u garaži u blizini kuće u mjestu Trnovica, grad Zvornik", navodi se u policijskom saopštenju.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije