Hronika

"Umjesto da plati gorivo, pokazao srednji prst"

"Umjesto da plati gorivo, pokazao srednji prst"
Foto: Ilustracija | "Umjesto da plati gorivo, pokazao srednji prst"

VISOKO - Opštinski sud u Visokom potvrdio je optužnicu protiv ranije osuđivanog Sanela Zerde iz Ilijaša, a kojeg sada terete da je na lokalnoj pumpi natočio gorivo te nije htio platiti, već je radniku pokazao srednji prst, kao i da je nakon toga prijetio policajcima da će ih ubiti.

U optužnici se navodi da je 2. novembra prošle godine u Visokom, na benzinskoj pumpi, upravljajući opelom bez registarskih oznaka, od radnika pumpe zatražio da dizelom napuni rezervoar, iako nije imao namjeru da to plati.

"Radnik mu je natočio gorivo u vrijednosti 134 KM, ali mu je, nakon što je tražio da naplati, Zerdo odbio da plati, pokazujući mu srednji prst", navedeno je u optužnici, koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo ZDK.

Kako se dodaje, potom su na tu benzinsku pumpu, po prijavi, došla dva policajca Policijske stanice Visoko.

"Nakon što su policijski službenici prišli vozilu u kojem je bio Sanel Zerdo i upitali ga zašto neće da plati sipanje goriva, odgovorio je da je platio i da čeka kusur, omalovažavajući pritom policajce psovkama i uvredama", navodi se u optužnici.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama", u optužnici stoji da su policajci nakon toga naredili Zerdi da izađe iz vozila.

"On je počeo prijetiti policijskim službenicima riječima: 'Glavonje jedne, ubit ću vas, zapamtit ćete vi mene...'", navodi se u optužnici.

Dodaje se da su policajci potom htjeli da uhapse Zerdu, ali se on, sudeći po optužnici, ni tada nije smirio.

"Nastavio im je prijetiti riječima: 'Ubit ću vas, odvežite me da vas polomim odmah ovdje', nakon čega je lišen slobode i priveden u Policijsku stanicu Visoko", ističe se u optužnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije