Hronika

Umjesto na Tunjicama, Čolić kaznu služi na farmi

Umjesto na Tunjicama, Čolić kaznu služi na farmi
Foto: Screenshot | Umjesto na Tunjicama, Čolić kaznu služi na farmi

BANJALUKA - Marko Čolić (34), koji je pravosnažno osuđen za pokušaj ubistva novinara RTV BN Vladimira Kovačevića, ubuduće će kaznu od pet godina izdržavati na zatvorskoj farmi u Trnu, opština Laktaši, potvrdili su izvori "Nezavisnih".

To, u praksi znači da Čolić, bar neko vrijeme, neće biti iza zidina Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka na Tunjicama.

Inače, "Nezavisne novine" nezvanično saznaju da Policijska uprava Banjaluka nije dala pozitivno mišljenje za korištenje vanzavodskih aktivnosti kada je riječ o Čoliću.

Čolić je, prema informacijama iz KPZ-a Banjaluka, 26. maja premješten na poluotvoreno odjeljenje odnosno farmu u Trnu. Tražio je, saznajemo, da koristi vanzdavodske pogodnosti, ali mu to nije odobreno.

"Korištenje pogodnosti van ustanove nisu odoborene zatvoreniku budući da ne ispunjava zakonske uslove", naveli su iz KPZ-a Banjaluka, odakle su dodali da je on stekao formalne zakonske uslove za korištenje pogodnosti van ustanove, ali ima jednu negativnu policijsku provjeru.

Naime, kako nam je potvrđeno, Policijskoj upravi Banjaluka je 1. februara upućen je zahtjev za provjeru sa terena.

U dopisu MUP-a od 1. marta njihov odgovor je bio negativan, a kao razlozi navedeni su način izvršenja i težina krivičnog djela, mišljenje da bi boravak zatvorenika Čolića na slobodi izazvao osjećaj uznemirenosti i fizičke ugroženosti oštećene strane i njegove porodice, kao i uznemirenosti ostalih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije