Hronika

Pratite nas na Google news

Upozorenje građanima: Predstavljaju se kao monteri kablovskih operatera da bi pljačkali

Upozorenje građanima: Predstavljaju se kao monteri kablovskih operatera da bi pljačkali
Foto: Ilustracija | Upozorenje građanima: Predstavljaju se kao monteri kablovskih operatera da bi pljačkali
N.N.

BANJALUKA - Na vratima zgrada u nekoliko banjalučkih naselja ovanulo je upozorenje da se nepoznata lica građanima lažno predstavljaju kao monteri "Elta kabela", a sve u cilju da bi ih opljačkali.

Iz "Elta kabela" kažu da se njihovi radnici mogu lako prepoznati po uniformama, ali savjetuju da građani obavezno traže i njihove akreditacije. Trenutno su, kažu, zloupotrijebili njihovo ime, a sutra to može da bude i neka druga kompanija.

"Apelujemo na naše sugrađane i zato smo nalijepili obavještenja na ulaze da jednostavno znaju o čemu se radi, da ih uputimo u tu priču i da na taj način spriječimo ove ilegalne radnje. I apsolutno, ako vide lice koje nije obučeno ili nema akreditaciju Elta kabela, da obavezno nazovu najbližu policijsku stanicu ili da se obrate nama na kontakt broj", kaže Iva Đudurović, menadžer za odnose s javnošću kompanije "Elta kabel".

Sa lažnim operaterima do sada su se susreli u banjalučkim naseljima Starčevica i Obilićevo, ali i ostalima preporučuju da budu pažljiviji.

Građanima se preporučuje da i dvaput provjere ko im dolazi na kućnu adresu, jer današnji lopovi umiju i kulturno da uđu u vaš stan, prenosi "ATV".

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova odgovaraju da još niko nije prijavio takvu krađu. Već nekoliko puta su apelovali da građani budu pažljiviji i kada odlaze na godišnji odmor.

Navodi se i da ključeve od stana više ne treba da ostavljaju ispod otirača, u saksijama za cvijeće ili papučama. Ta mjesta su, kažu, davno otkrivena.

(ATV)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije