Hronika

Upucao retrivera braneći ovce

Upucao retrivera braneći ovce
Upucao retrivera braneći ovce

BANJALUKA - Novo Milaković iz Potkozarja hicima iz lovačke puške je danas ubio Arčija, zlatnog retrivera starog oko dvije godine, vlasništvo komšije i prezimenjaka Zorana Milakovića.

Motiv vandalskog napada, kako je potvrđeno "Nezavisnim", bila je "odbrana ovaca", ali nikome nije jasno kako je Arči, inače potomak miroljubive rase kakvi su zlatni retriveri, mogao napasti ovce.

Potvrđeno je i da je Novo Milakovića zaposlen kao stručni saradnik u mjesnoj zajednici Dragočaj, ali i da je u Arčija pucao iz oružja za koje nema dozvolu.

"Novo Milaković je poznat u selu kao neko ko mrzi pse i ko ih ubija čim se približe ogradi, odnosno njegovim ovcama. Ovdje nije bilo apsolutno nikakvog razloga da puca u Arčija, jer pas nije ni bio u njegovom dvorištu, a zlatni retriveri su svima poznati kao miroljubive životinje, koje rijetko i laju, a kamoli napadaju druge", ispričao je blizak član porodice Zorana Milakovića, vlasnika ubijenog psa.

On je dodao da su se pucnji u selu čuli oko sedam časova ujutro, ali da su vlasnici tek oko 10 časova utvrdili da im je ubijen retriver, nakon čega su pozvali policiju.

Mještani Milakovića potvrđuju da je Novo prijek čovjek te da ne žele imati posla s njim.

Novo Milaković je potvrdio danas "Nezavisnim" da je pucao u psa.

"Jesam, pucao sam u psa. Branio sam ovce. Pucao sam u njega iz puške, ali imam ja i top", kratko je odgovorio Milaković.

I dok vlasnici ubijenog retrivera nisu željeli komentarisati vandalski čin komšije, mještani podsjećaju da je Novo Milaković i prije nekoliko godina ubio psa svom komšiji i prezimenjaku, ali da to nije prijavljeno policiji.

Slobodanka Kuvalja, šef Odsjeka za mjesne zajednice u Gradskoj upravi Banjaluka, izjavila je da će po okončanju policijske istrage odlučiti da li će prema Novi Milakoviću biti preduzete neke mjere.

"Vidjećemo šta će policija uraditi pa ćemo onda odlučiti", navela je Kuvalja.

Novinarskim ekipama danas nije bilo dozvoljeno da fotografišu mjesto na kojem je ubijena nesretna životinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije