Hronika

Usljed komplikacija nakon porođaja preminula mlada žena iz Gračanice

Usljed komplikacija nakon porođaja preminula mlada žena iz Gračanice
Foto: Pixabay | Usljed komplikacija nakon porođaja preminula mlada žena iz Gračanice

LUKAVAC - Žena E. H. (29) iz Gračanice preminula je sinoć nakon komplikacija poslije porođaja.

Kako navode iz MUP-a Tuzlanskog kantona, sinoć oko 21.15 časova, Policijska stanica Lukavac je obaviještena od strane SHMP DZ Lukavac, da je u navedenu zdravstvenu ustanovu sanitetskim vozilom Opće bolnice Gračanica dovezena žena E.H. iz Gračanice, bez znakova života.

"Tom prilikom je dežurni ljekar Doma zdravlja Lukavac konstatovao smrt imenovane. E.H. je zbog komplikacija nakon poroda u Općoj bolnici Gračanica, od strane dežurnih ljekara bolnice, u pratnji medicinskog osoblja upućena u JZU UKC Tuzla, ali je u toku hitnog prevoza došlo do gubitka znakova života iz kojih razloga je prevežena u SHMP Doma zdravlja Lukavac, gdje je pokušana reanimacija pacijentice, ali nažalost, bezuspješno", saopšteno je iz MUP-a TK, prenosi Avaz.

Dodaju da je o događaju upoznat dežurni tužilac KTTK-a, po čijem nalogu je tijelo preminule prevezeno u Komemorativni centar radi obdukcije. Potrebne istražne radnje preduzeli su istražitelji OKP PU Lukavac, a sve dalje radnje, prema uputama tužioca u narednom periodu, preduzimat će istražitelji OKP PU Gračanica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije