Hronika

Uslovno kažnjen zbog nasilničkog ponašanja prema radnici Fonda

Uslovno kažnjen zbog nasilničkog ponašanja prema radnici Fonda
Foto: Pixabay / Ilustracija | Uslovno kažnjen zbog nasilničkog ponašanja prema radnici Fonda

SARAJEVO- Mlađen B. osuđen je pravosnažno na 10 mjeseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja prema I. L., sekretarici u Fondu za povratak u BiH, a kazna se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dvije godine od pravosnažnosti presude ne učini novo krivično djelo.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva KS, Opštinski sud u Sarajevu proglasio ga je krivim zbog krivičnog djela nasilničkog ponašanja.

Incident se desio 14. maja 2015. godine u prostorijama Fonda za povratak u BiH, kada se nakon kraće prepirke optuženi obratio se povišenim tonom radnici I. L.

"I.L. je obavljala funkciju tehničke sekretarke u Fondu. U tom momentu je kopirala dokumentaciju. Vrijeđajući je zatražio je dokumentaciju a nakon što je I. L. odbila predati, rekavši da samo radi svoj posao, nastavio je da viče", navode iz Tužilaštva KS.

Dodaju da je otrgnuo iz njenih ruku dio dokumentacije, tražeći joj da preda ostatak.

"Zatim ju je zgrabio rukama za ramena i grubo odgurnuo prema stolicama i stolovima koje su se nalazile u kancelariji, usljed čega je ona pala preko stolica", navode iz Tužilaštva.

Kada je krenula da izađe iz prostorije, uhvatio ju je za lijevu nadlakticu ruke okrećući lijevo-desno, a potom vrteći u krug.

U saopštenju se navodi da je pritom I. L. zadobila lake tjelesne povrede.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije