Hronika

Utajio skoro 70.000 KM poreza

Utajio skoro 70.000 KM poreza
Foto: Ilustracija | Utajio skoro 70.000 KM poreza

PRIJEDOR - Muškarac M.L. iz Novog Grada osumnjičen je da je kao odgovorno lice u pravnom licu i kao fizičko lice pribavio 69.284 KM protivpravne imovinske koristi i za isti iznos oštetio budžet Republike Srpske, saopšteno je danas iz Policijske uprave Prijedor.

Osumnjičeni se tereti da je kao odgovorno lice društva ograničene odgovornosti iz Novog Grada svjesno izbjegao plaćanje poreza na dobit ovog pravnog lica na način da je kroz poslovne knjige u 2018. godini ostvarenu dobit preduzeća umanjio za 30 odsto odnosno za 111.110 KM, čime je izbjegao utvrđivanje i plaćanje 13.221 KM poreza na umanjeni iznos prihoda.

Osumnjičeni se takođe tereti da kao fizičko lice, odnosno poreski obveznik, za period od 2016. do 2018. godine nije prikazao lični stečeni dohodak, izbjegavajući plaćanje 56.062 KM poreza po osnovu lične dobiti.

Policijska uprava podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor izvještaj protiv M.L. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije