Hronika

Pratite nas na Google news

Uveče postavio "kašikaru", ujutru našao tijelo komšije

Uveče postavio "kašikaru", ujutru našao tijelo komšije
Foto: N.N. | Uveče postavio "kašikaru", ujutru našao tijelo komšije
Dragan Sladojević

MODRIČA - Ranko R. (51), iz modričkog mjesta Dugo Polje, osumnjičen je da je u subotu naveče postavio ručnu bombu s izvučenim osiguračem na svoju njivu zasađenu kukuruzom, na koju je sutradan ujutru naišao i od nje poginuo njegov komšija Savo Marković (53), potvrđeno je "Nezavisnim" iz više izvora.

Time su razjašnjene okolnosti o stradanju pedesettrogodišnjaka, inače lovca, pored čijeg tijela je nađena i lovačka puška.

"Ranko R. je, po zasad prikupljenim informacijama, svoj kukuruz štitio od divljih svinja, tako što je na imanju postavio bombu po sistemu aktiviranja na potez. Ni slutio nije da će tuda naići Marković te nastradati", pojašnjava sagovornik "Nezavisnih".

Policijskoj stanici Modriča, podsjetimo, u nedjelju, oko 7.45, obratio se upravo Ranko R., te prijavio da je u svom usjevu kukuruza pronašao tijelo Markovića sa brojnim ranama.

"Na lice mjesta izašao je i dežurni tužilac, nakon čega su uviđaj izvršili policajci iz Modriče i krim-policajci iz Doboja, a u prisustvu doktora mrtvozornika Doma zdravlja Modriča", rekli su iz policije, te dodali da su, prije uviđaja, demineri pregledali teren.

Kako dodaju izvori iz policije, upravo je uviđajem, ali i informativnim razgovorom, utvrđeno da je Ranko R. postavio ručnu bombu. Ranko je bio na krim-obradi i protiv njega će biti dostavljen izvještaj za izazivanje opšte opasnosti.

Najezda divljih svinja, u kombinaciji s ljudskim faktorom, već dva puta je u proteklih nekoliko dana rezultirala tragedijom.

Na sličan način, podsjetimo, ranije je kod Prijedora nastradao Dragan Popović (60). Ta nesreća je policiji prijavljena u srijedu ujutru, a naši sagovornici ističu da su na glavi i tijelu nesrećnog muškarca, koji je svoju njivu zasađenu kukuruzom u mjestu Jelićka bombama branio od divljih svinja, bile brojne rane.

"Popoviću nije bilo spasa. Komšija ga je pronašao mrtvog. Taj mještanin je više puta prolazio pored njive gdje je bio Draganov auto i to mu je bilo sumnjivo. Potom je Popovića nazvao telefonom, ali se ovaj nije javljao", pojasnili su ranije sagovornici "Nezavisnih".

Zabrinuti mještanin potom je odlučio da prošeta do Popovićeve njive i provjeri šta se dešava, a na njivi je pronašao tijelo svog komšije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije