Hronika

Užas u Banjaluci: Ubio sugrađanina pa zapalio kuću

Užas u Banjaluci: Ubio sugrađanina pa zapalio kuću
Foto: Ilustracija | Užas u Banjaluci: Ubio sugrađanina pa zapalio kuću

BANJALUKA - Nepoznati muškarac čije je ugljenisano tijelo pronađeno u ponedjeljak u napuštenoj kući u Ulici Vase Glušca ubijen je, a policija je danas uhapsila jednu osobu iz Banjaluke, za koju se sumnja da je počinila ovaj zločin, potvrđeno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Identitet ubijenog i zapaljenog muškarca nije zvanično utvrđen. Sumnja se da je riječ o beskućniku koji je tu često boravio s još nekoliko muškaraca, a u prvi mah mislio se da se pokušao ugrijati.

Obdukcija ugljenisanog tijela nepoznatog muškarca obavljena je danas u Zavodu za sudsku medicinu RS, a utvrđeno je da je smrt nastupila nasilnim putem, pa se u ovom slučaju radi o krivičnom djelu.

Sumnja se da je nakon svađe muškarac ubijen, a da je osumnjičeni poslije zločina podmetnuo požar kako bi prikrio tragove.

Iz policije su, ne navodeći detalje, potvrdili da je jedna osoba iz Banjaluke uhapšena jer se može dovesti u vezi s krivičnim djelom teško ubistvo.

"Naime, postupajući po zaprimljenoj prijavi od  ponedjeljka u Ulici Vase Glušca broj 8, gdje je  došlo do požara, prilikom čega je pronađen leš nepoznate osobe, policijski službenici su preduzeli niz operativnih mjera i radnji i utvrđeno je da je smrt nastupila nasilnim putem, te da se u konkretnom slučaju radi o krivičnom djelu", potvrdili su iz Policijske uprave Banjaluka.

Ističu da je o svemu obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Kako su mještani ispričali za "Nezavisne", već oko šest časova u ponedjeljak vidjeli su vatrogasce kod napuštenog objekta u kojem su često boravili beskućnici, uglavnom jedan stariji i trojica mlađih muškaraca.

Kako su nam ispričali, u noći prije požara njih nekoliko došlo je u napušteni objekat u kojem su često pili, a iz kuće se čula velika buka.

"Ne znam čija je to kuća, dugo niko ne živi pa su se tu okupljali muškarci. Pili su tu često, mislim da su se i potukli te večeri, čim su onoliko galamili", rekao je mještanin.

Kazao je da je ujutro vidio vatrogasce, vozilo Hitne pomoći, koje se odmah vratilo, te pogrebna vozila, ali da nije bio siguran koji je od njih nastradao.

Ugljenisano tijelo pronađeno je u napuštenom objektu koji je gorio i sumnjalo se da su se  beskućnici pokušali ugrijati pa da su vatra ili neugašena cigareta izazvali požar, ali mještani nisu slutili da je u pitanju ubistvo i podmentanje požara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije