Hronika

Užas u BiH: Maltretirala osobu s Daunovim sindromom

Užas u BiH: Maltretirala osobu s Daunovim sindromom
Foto: Image by Ulrike Mai from Pixabay | Užas u BiH: Maltretirala djevojčicu s Daunovim sindromom

Dugogodišnja aktivistkinja za prava osoba s Daunovim sindromom, Sara Bero, ustupila je uznemirujuće snimke koji su prema njenim riječima nastali u Bihaću.

"A.Š. je ovaj video htjela majci da proslijedi ali ga je greškom poslala drugarici. Bravo za curu koja je ovo poslala jer da nije nje niko ne bi znao kako ova jadna djevojka živi sa ovim monstrumom i njenom mamom koja je saučesnik u svemu ovome…!", objavila je Bero uz video brutalnog iživljavanja.

Na snimku se vidi psihičko i fizičko zlostavljanje osobe koja ima, kako Bero navodi, Daunov sindrom. Iživljavanje nad nemoćnom osobom navodno je vršila njena sestrićka. Monstruozni snimci otkrivaju i uzrok zlostavljanja.

Kako se može čuti na snimku, sporno je crtanje ili pisanje po zidu, zbog kojeg je osoba ometena u razvoju dobila i udarce.

"Kravo jedna retardirana, piše se po papiru ne po zidu. Silazi dok ti noge nisam polomila", čuje se na jednom od dva uznemirujuća snimka, dok zlostavljana osoba, vidno preplašena, obećava kako to neće više raditi. 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova USK su potvrdili za portal "Radiosarajevo.ba" da su i oni dobili snimak.

"Taj snimak smo i mi dobili, pregledali i radi se na dokumentovanju ovog slučaja. Provjeravamo ove navode kao i autentičnost snimka", rekao je za portal "Radiosarajevo.ba" portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Snimak, koji mi nećemo prenijeti na našem portalu zbog uznemirujućih prizora, objavljen je na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije