Hronika

Uzeo 2.500 maraka da firmu štiti od kontrola

Uzeo 2.500 maraka da firmu štiti od kontrola
Foto: N.N. | Uzeo 2.000 maraka da firmu štiti od kontrola

SREBRENICA - Ilijas Begić (58) iz Srebrenice, opštinski inspektor za ekologiju, koji je uhapšen u ponedjeljak, osumnjičen je da je iz dva puta primio mito od 2.500 maraka, saznaju "Nezavisne".

Izvor blizak istrazi potvrdio nam je da je u oba slučaja njegova meta bila ista firma.

"Prvi put je, kako se sumnja, predstavniku te firme rekao da im dokumentacija nije potpuna te tražio i uzeo 500 maraka", pojašnjava sagovornik "Nezavisnih".

Međutim, kako dodaje naš izvor, tada ekološkom inspektoru apetit nije splasnuo, već je, štaviše, dodatno porastao.

"Ponovo je tražio pare od predstavnika te firme, i to ovaj put 2.000 maraka, uz obećanje da će to preduzeće biti zaštićeno od daljih inspekcijskih kontrola", napominje naš izvor.

Kako saznajemo, Begić je uhapšen nakon što je uzeo tih 2.000 maraka.

"Policija je, prethodno, radila na tom slučaju i opštinski inspektor je pao čim je uzeo mito 19. marta u Bratuncu", ističe naš sagovornik.

Iz MUP-a RS su, podsjetimo, uz navođenje Begićevih inicijala, u ponedjeljak saopštili da su ga u Bratuncu uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

"Nad osumnjičenim će biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će biti sproveden u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva u Banjaluci", saopšteno je tada iz MUP-a RS.

Iz Republičkog javnog tužilaštva su potvrdili da im je Begić sproveden. Juče je trebalo da bude ispitan, kako bi tužilac odlučio o daljim mjerama, a ispitivanje nije okončano do zaključenja ovog broja "Nezavisnih".

Begić je široj javnosti poznat i po tome što na Vidikovcu, na 450 metara nadmorske visine, na svom imanju, koje se prostire na 135 dunuma, ima i helidrom.

Prošle godine objavljeno je da se kreditno zadužio i u imanje uložio više od 150.000 KM, te da se ne kaje, jer mu se san ispunio.

"Zemlju sam kupio kako bih ovdje zadržao svog sina i unuka i pokušavam stvoriti nekakve preduslove da oni mogu ostati i opstati na ovom prostoru", ispričao je tada Begić.

Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica, rekao je u ponedjeljak "Nezavisnim" da uhapšenom inspektoru prijeti kazna.

"Naravno, čekaćemo da nadležni organi završe svoj dio posla, a onda ćemo se na osnovu toga mi odrediti", rekao je Grujičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije