Hronika

Uzroci požara u Sarajevu još nepoznati, vatra zahvatila tri stana

Uzroci požara u Sarajevu još nepoznati, vatra zahvatila tri stana
Foto: Screenshot | Uzroci požara u Sarajevu još nepoznati, vatra zahvatila tri stana

SARAJEVO - Uzroci sinoćnjeg izbijanja požara u neboderu u sarajevskom naselju Grbavica još nisu poznati, a policija i dalje obavlja uviđaj na mjestu događaja.

U dijelu zgrade gdje je došlo do izbijanja požara nastupila je velika materijalna šteta. Najviše su izgorjela dva stana na devetom spratu te jedan stan na desetom spratu zgrade, piše Klix.ba.

Stanari iz ovih stanova su se požalili kako ne mogu boraviti u svojim domovima zbog nepodnošljivog smrada.

Iz Profesionalne vatrogasne brigade nisu mogli dati više informacija o uzrocima izbijanja požara, kao ni iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo čiji pripadnici i dalje obavljaju uviđaj u Grbavičkoj ulici.

Ono što je poznato jeste da je požaru prethodila jaka eksplozija koja je uznemirila stanare. U trenutku izbijanja požara u stanu je bila starija ženska osoba koja, na sreću, nije povrijeđena.

Za sarajevske vatogasce sinoć je bila teška noć s obzirom da je vjetar rasplamsavao požar. Prilikom intervencije dvojica policajaca su se nagutala dima te im je pružena ljekarska pomoć, a jedan od njih upućen je u zdravstvenu ustanovu. Na sreću, uspjei su lokalizovati i ugasiti požar.

Nakon uviđaja koji će danas biti završen, biće pooznato više informacija kako je došlo do izbijanja požara te šta je prouzrokovalo eksploziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije