Hronika

Vatra progutala 30 godina rada i odricanja

Vatra progutala 30 godina rada i odricanja
Foto: N.N. | Vatra progutala 30 godina rada i odricanja

BOSANSKA KRUPA - Tvornica za proizvodnju peleta "Smrča" u Bosanskoj Krupi u potpunosti je uništena u požaru koji je zahvatio taj proizvodni pogon u noći između proteklog petka i subote, a procijenjena preliminarna šteta je višemilionska.

Prema riječima vidno potresenog Zahida Mujića, vlasnika firme, u potpunosti je izgorio proizvodni pogon, kao i radne mašine koje su se nalazile unutar objekta.

"Cijela proizvodna linija je uništena. Po nesreći, tu su bili kamion, kombi, viljuškar i traktor s prikolicom. Sve je izgorjelo i šteta je totalna", kazao je Mujić. Prema njegovim riječima, cijeli život vrijedno je radio i ulagao u ovu firmu, koja je zapošljavala 40 radnika.

"Trideset godina mukotrpnog rada i odricanja ne samo mene, već cijele porodice - sve je to uništeno u svega nekoliko sati", očajan je Mujić. U Vatrogasnoj jedinici Bosanska Krupa ističu kako je po njihovom dolasku na lice mjesta vatra već bila zahvatila cijeli objekat i da je borba s požarom trajala nekoliko sati, sve dok nije lokalizovan i stavljen pod kontrolu. "Šteta je enormna i firma će osjećati posljedice. Ono što smo mi mogli uraditi jeste ugasiti požar i raščistiti što se može, kako ne bi došlo do daljeg širenja vatre. Nažalost, unutar objekta se nalazilo dosta sirovine koja ja bila katalizator vatre. Ono što je najbitnije jeste da povrijeđenih nije bilo", kazao je Elvir Mulalić, rukovodilac pomenute jedinice. U policiji ističu kako je obavljen uviđaj na licu mjesta i da se još utvrđuje šta bi mogao biti uzrok ovog katastrofalnog požara. Firma "Smrča" je spadala među najuspješnije privredne subjekte u ovoj općini i jedino je preduzeće u Bosanskoj Krupi koje se bavilo drvoprerađivačkom djelatnošću, a svoje proizvode je, osim na domaće, plasiralo i na inostrana tržišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije