Hronika

Vatrogasci odbranili kuće, otkriveno i ko je kriv za požar

Vatrogasci odbranili kuće, otkriveno i ko je kriv za požar
Foto: N.N. | Vatrogasci odbranili kuće, otkriveno i ko je kriv za požar

TREBINJE - Pripadnici Vatrogasne jedinice Trebinje ugasili su u ponedeljak ujutro, oko 5 časova, požar većih razmjera koji je izbio u nedelju, oko podneva, na području prigradske Mjesne zajednice Petrovo Polje, a koji je, prema policijskom izvještaju, izvan ljudskim faktorom.

Vatrogasci su cijelu noć između nedjelje i ponedjeljka bili na terenu i uspjeli odbraniti kuće u petrovopoljskom selu Lapja, gdje se vatra nošena vjetrom vrlo brzo spustila, pa se sada požarište samo drži pod kontrolom.

Istovremeno sa aktivnostima vatrogasaca, policijski službenici Policijske stanice Trebinje su radili svoj dio posla, otkrivši da je požar izazvao mještanin Lapje D.V.

Požar je prijavljen Policijskoj stanici Trebinje u nedelju oko 12,40 časova, pa su odmah po zaprimanju prijave došli na teren i otkrili mjesto nastanka požara kao i uzrok.

Nakon tih saznanja, Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je događaj okvalifikovalo kao krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Pod nadzorom  postupajućeg tužioca, policijski službenici su nastavili da realizuju mjere i radnje iz svoje nadležnosti koje su rezultirale otkrivanjem lica koje je izazvalo požar.

Policijska uprava Trebinje apeluje na sve građane istočne Hercegovine da ne pale otpad, ne čiste poljoprivredne parcele bez obavještavanja vatrogasno-spasilačke ekipe i preduzimanja svih preventivnih mjera kako se vatra ne bi nekontrolisano širila i ugrozila kako ljudske živote tako i materijalna dobra građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije