Hronika

Pratite nas na Google news

Vatrogasci spasili ženu iz zapaljene kuće

Vatrogasci spasili ženu iz zapaljene kuće
Foto: Srna | Vatrogasci spasili ženu iz zapaljene kuće
Srna

MILIĆI - Vatrogasci su u subotu u Milićima spasili nepokretnu staricu iz zapaljene kuće.

Komandir smjene Vatrogasne jedinice Milići Goran Đurić izjavio je Srni da je gašenje bilo dramatično, da je žena bila sama u kući i da je sve okončano bez tragedije.

Đurić je rekao da je o požaru u kući Cvijetina Šarca u naselju Goločevina Vatrogasnoj jedinici dojavljeno u 10.30 časova, a da su uspjeli da vatru lokalizuju u 11.30 časova.

Prema njegovim riječima, na terenu su bila četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila, a u pomoć su pritekle komšije koje su prisebnošću spriječile da se desi tragedija.

"Dobili smo poziv od komšija da gori višespratna kuća, u kojoj je zarobljena nepokretna žena koja se kretala uz pomoć pomagala. Ona je uspjela da izađe na terasu iz zapaljene sobe i tu smo je zatekli", naveo je Đurić.

On je dodao da su vatrogasci brzo kroz terasu ušli u prvu sobu koja je bila u plamenu i ugasili požar koji se munjevito širio u druge prostorije.

"Kada smo lokalizovali požar i vidjeli da se neće proširiti na drugi sprat kuće, izbavili smo ženu sa terase", naglasio je Đurić.

On je rekao da je ženi prvu pomoć pružilo medicinsko osoblje Doma zdravlja "Sveti Nikola" koje je došlo na lice mjesta.

Žena je hitno transportovana u Zvornik na dalje pretrage, ali nije životno ugrožena.

Đurić je rekao da su vatrogasci bili na terenu do 15.30 do kada je protivpožarni inspektor iz Zvornika vršio uviđaj.

Uzroci požara biće naknadno utvrđeni.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Marketing tim / 23.04.2021 09:08

Član uprave Central osiguranja d.d. Željko Pervan danas je u Sarajevu potpisao dvogodišnji ugovor s najboljom bosanskohercegovačkom plivačicom Lanom Pudar, a koja ovim ugovorom postaje novo zaštitno lice poduzeća.

Central osiguranja d.d. | Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Central osiguranje već tradicionalno, osim kulturnih i ostalih društvenih događaja, sponzorira razne sportske kolektive i pojedince širom Bosne i Hercegovine, bili oni profesionalni, amaterski ili rekreacijski. Takav vid podrške daje izrazit značaj razvoju zajednice, lokalnih sportskih klubova i pojedinaca.

„Upornost, trud i talent mlade Lane Pudar, njene obitelji i trenera su osigurali vrhunske rezultate. Čast nam je pružiti podršku tako pozitivnoj ljudskoj i sportskoj priči, a koja može biti samo inspiracija mladima i društvu općenito. Uspjeh i izvrsnost su vrijednosti kojima se u svom poslovanju vodi i Central osiguranje“, izjavio je član uprave društva Željko Pervan.

Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.
Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Lana Pudar će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ljetnim Olimpijskim igrama 2021. godine u Tokiju. Do igara će se posvetiti pripremama u svjetskim plivačkim centrima i sudjelovati na raznim poznatim svjetskim natjecanjima. 

„Zahvaljujem se Central osiguranju  što je prepoznao moj trud i moje rezultate koje sam postigla u prethodnom razdoblju. U plivanju kao i u osiguranju, nikada se ne smijemo oslanjati na sreću, već isključivo na kvalitetan i predan rad. Mislim da je upravo to osnovna poveznica koja spaja Central osiguranje kao jednog od lidera na tržištu osiguranja u BiH i sportaše koje postižu vrhunske rezultate. Za mlade ljude podrška jedne ovako velike kompanije mi znači puno i daje mi sigurnost i mir pred sve ove nastupe. Vjerujem da ćemo u idućem periodu zajednički ostvariti velike uspjehe“, izjavila je Lana Pudar.

Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.
Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Central osiguranje svoje resurse usmjerava u razvoj novih procesa i ponuda, a Lana je prepoznata kao netko tko će na najbolji način predstavljati sve ono što Central osiguranje predstavlja i čemu teži u svom poslovanju i djelovanju u široj društvenoj zajednici.

Najčitanije