Hronika

Velika akcija SIPA: Pretresi i hapšenja zbog heroina

Velika akcija SIPA: Pretresi i hapšenja zbog heroina
Foto: Ilustracija | Velika akcija SIPA: Pretresi i hapšenja zbog heroina

MOSTAR - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su danas na području Mostara i Gruda tri lica koja su osumnjičena za organizovano krijumčarenje heroina na području BiH i Hrvatske, kao i prodaju na ilegalnom narko-tržištu na području Mostara i Hercegovine.

U okviru akcije kodnog naziva "Solinjanka" pripadnici Sipe pretresli su objekte i vozila na području Mostara i Gruda, a koja su povezana sa tri uhapšena lica, saopšteno je Tužilaštva BiH.

Na mjestu događaja su tužilac i istražilac iz Posebnog odjljenja za organizovani, privredni kriminal i korupciju Tužlaštva BiH, koji koordinišu aktivnosti na terenu.

U zajedničkoj policijskoj akciji osim pripadnika Sipe, kao podrška učestvuju Granična policija BiH, ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona i Zapadnohercegovačkog kantona.

Akcija je realizovana u okviru istrage u kojoj su prikupljeni dokazi da su osumnjičeni pripadnici organizovane kriminalne grupe, koja se duži vremenski period bavi međunarodnim krijumčarenjem, nabavkom, skrivanjem i daljom distribucijom opojne droge heroin, na području BiH i Hrvatske.

Tokom akcije prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni vršili gotovo svakodnevno snabdijevanje heroinom ilegalnog narkotržišta na području Mostara.

U okviru istrage ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim agencijama na području Hrvatske, jer je heroin krijumčaren i na području Hrvatske.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnog djela organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga Krivičnog zakona BiH.

Nakon hapšenja i izvršenih pretresa sa ciljem pronalaska opojne droge i drugih dokaza o počinjenim krivičnim djelima, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije