Hronika

Velika akcija širom RS: Uhapšeno 19 osoba, oduzeto više od 400 kg marihuane

Velika akcija širom RS: Uhapšeno 19 osoba, oduzeto više od 400 kg marihuane
Foto: MUP RS/Facebook | Velika akcija u više gradova RS: Uhapšeno 19 osoba, oduzeto više od 400 kg marihuane

FOČA - Na području Trebinja, Foče i drugih opština uhapšeno je 19 osoba i oduzeto je više od 400 kilograma marihuana, u Okviru akcije kodnog naziva Staza, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"Policijski službenici MUP-a RS, Uprave za organizovani i teški kriminalitet  pod nadzorom Tužilaštva BiH a po naredbama Suda BiH na području Trebinja, Foče i drugih opština sprovode operativnu akciju kodnog naziva STAZA, kojom prilikom je do uhapšno 19 osoba za koje postoje osnovi sumnje da su izvršili krivično djelo Organizovani kriminalitet u vezi sa krivičnim djelima Neovlašteni promet opojnim drogama i Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe", navedeno je u saopštenju MUP-a.

Navode da je tokom istrage do sada oduzeto više od 400 kilograma opojne droge marihuana, koje je ova grupa prokrijumčarila iz Crne Gore na područje Bosne i Hercegovine.

U akciji "Staza" učestvuju i pripadnici Urpave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Jedinice žandarmerije, te policijskih uprava Banjaluka, Istočno Sarajevo, Trebinje i Foča.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije